Volledig scherm
PREMIUM
Edelherten krijgen meer leefruimte in het Groene Woud in De Mortelen. © Harry Fiolet

Groter leefgebied voor edelherten in Groene Woud

LIEMPDE - Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling breiden binnen afzienbare tijd het leefgebied uit van de edelherten in het Groene Woud. Die zitten nu nog in De Scheeken tussen Liempde en Best.

‘De koning van het woud’ krijgt nog meer leefruimte in het Groene Woud. De in 2017 uitgezette edelherten die nu leven in het natuurgebied van De Scheeken tussen Liempde en Best, kunnen straks de A2 oversteken en zelfs het vierbaans spoor tussen Boxtel en Eindhoven. Want Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling willen in het aanpalende gebied van De Mortelen nog eens honderd hectare natuur afrasteren voor de grote grazers.

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.