Het parkeerterrein bij de winkels aan de Kerkstraat (bij Mgr. Bekkersplein). Hier liggen nog heel veel resten van vroeger begraven Haarenaren onder de grond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerterrein bij de winkels aan de Kerkstraat (bij Mgr. Bekkersplein). Hier liggen nog heel veel resten van vroeger begraven Haarenaren onder de grond. © Domien van der Meijden

Haaren treft grote hoeveelheid menselijke resten aan onder parkeerterrein bij AH

HAAREN - Het wordt een hele bijzondere operatie. Onder het parkeerterrein bij de Albert Heijn aan de Kerkstraat in Haaren liggen nog resten van tientallen, zo niet honderden Haarenaren. Die worden geborgen en herbegraven.

Er liggen vele honderden ‘objecten’ in de bodem voor de deur bij de Albert Heijn en Fysiofit Haaren onder het parkeerterrein aan de Kerkstraat. Het gaat om menselijke resten van de oude begraafplaats die bij de voormalige Waterstaatkerk hoorde die ooit pal voor de voordeur stond waar je nu het gemeentehuis van Haaren binnen gaat. Mogelijk gaat het om resten van vele tientallen, zo niet honderden oud-Haarenaren.

  1. We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd
    PREMIUM
    Column

    We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd

    Mijn schoonmoeder cremeren. In coronatijd. Dat betekent met z’n twintigen afscheid nemen zonder te kunnen knuffelen, te snikken op elkaars schouder of na te praten met een kop koffie. Dat betekent een zus in Frankrijk en naasten uit Londen en Hong Kong die er niet bij kunnen zijn. Dat betekent mijn vriend rouwend in zijn eigen huis, ik in het mijne. En een schoonvader die alleen achterblijft met alle bekende social distancing musts. Corona maakt kille tijden nog killer.