Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de 70-jarige herdenking van operatie Market Garden in 2014 in Veghel. FOTO JEROEN APPELS / VAN ASSENDELFT © FR076 Van Assendelft Fotografie

Herdenkers Market Garden komen er samen niet uit

SCHIJNDEL - Verwarrend is het wel. Is de ene herdenkingscolonne, ter gelegenheid van 75 jaar Market Garden, net voorbij; komt er in dezelfde week nog een andere aanzetten. Twee enorme groepen met legervoertuigen trekken binnenkort gescheiden door Brabant. Reden: de organiserende clubs konden het onderling niet eens worden.

Of het niet een beetje raar is om te twisten over een herdenking, 75 jaar nadat de geallieerden hun leven gaven voor onze vrijheid? Of dit niet juist iets is dat je eensgezind moet doen? Henk Boons van Operatie Market Garden 2019 reageert wat afgemeten op die vragen. ,,Tja, daar kunnen wij ook niks aan doen. We hebben verschillende keren aangeboden om samen te werken, maar dat hebben ze categorisch geweigerd.”

  1. ‘WK’ paalklimmen in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer
    PREMIUM

    ‘WK’ paalklim­men in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer

    SCHIJNDEL - Dat het paalklimmen nog altijd populair is, was vrijdag en zaterdag af te meten aan het grote aantal deelnemers aan het evenement, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Speciaal voor de 12e editie van het WK (Wijbossche Kampioenschappen) paalklimmen was het terrein wat kleiner en intiemer gemaakt, wat volgens Annemarie van der Wijst van de organisatie voor positieve reacties zorgde bij de vele belangstellenden.