Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Vossen. © Noor Reigersman/BD

Het Boxtel van... Willem van Vossen: ‘Dit is de bewerkelijkste wisselexpositie tot nu toe’

Het Dorp vanElk dorp kent ze: mensen die iets bijzonders doen voor de gemeenschap. In hun werk, hobby of als vrijwilliger.

Uitnodigende flyers liggen op tafel. Alles loopt op rolletjes. Willem van Vossen (70), kartrekker van Museum Boxtel (MUBO) zit even uit te blazen van alle voorbereidingen voor de expositie Boxtel in de oorlogsjaren 1940-1944. Ruim een week geleden ging die open. ,,MUBO bestaat vijf jaar en dit is de bewerkelijkste wisselexpositie die we tot nu toe hebben gehad. Er zitten honderden uren van allerlei deskundigen in. Driekwart jaar voorbereiding.” De grote trots van Van Vossen is het gloednieuwe touchscreen. ,,Hiermee kunnen de bezoekers allerlei originele foto's, beeld- en geluidsfragmenten en authentiek filmmateriaal over de oorlog in Boxtel bekijken. Er staat ontzettend veel interessante informatie in.”

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.