Volledig scherm
Arnold van den Broek © N Reigersman

‘Het Liempde van... Arnold van den Broek. ‘Ik hou van afwisseling en snel schakelen

Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van de Meierij een beeld van zijn of haar dorp. Deze keer Arnold van den Broek.

Lesgeven zit in de genen van de familie van den Broek. Zo vader zo zoon, maar zoon Arnold ging op een gegeven moment bij de gemeente Liempde werken en later bij de gemeente Boxtel. Onder meer als beleidsmedewerker voor WMO, ouderenzorg en volksgezondheid. Intussen maakte hij altijd tijd vrij voor vrijwilligerswerk en dat doet hij nog steeds. Als voorzitter voor de Stichting Kèk Liemt, als secretaris voor de Erfgoedvereniging Kèk Liempt, als bestuurslid van de Heilig Hartparochie, als voorzitter van de sponsorclub van de fanfare Concordia. En natuurlijk steekt hij voor het SPiLL en D'n Liempdsen Herd eveneens de handen uit de mouwen. Tot slot is hij ook nog buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, en trouwt dus mensen. Hij houdt van 'afwisseling en snel schakelen'.

Restaurant/café 

Hof van Liempde. Kwalitatief hoogwaardig.

Winkel 

De drogisterij. Ze kan goed met klanten omgaan en niks is haar te veel.

Mooiste plek

Wat betreft de natuur: de Negen Dreven op Velder. Cultuur-historisch gezien: de Hoevedreef met het Groot Duijfhuis. Het hele ensemble.

Mooiste herinnering

Vorige jaar kreeg ik een koninklijke onderscheiding. Van tevoren heb ik niks gemerkt. We gingen naar Boxtel omdat ik had meegewerkt aan de onderscheiding van iemand anders. Daar zag ik opeens mijn zoon Martijn met zijn vriendin. Toen dacht ik: hé, hier klopt iets niet. Maar nóg mooier vind ik het dat mijn vader en ik niet alleen allebei een koninklijke onderscheiding, maar ook de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice hebben gekregen. Ik ben wel trots op die erkenning, maar daar doe je het niet voor.

Eeuwig zonde

Dat vónd ik van de kap van de kastanjebomen in het Concordiapark. Maar nu ze weg zijn - drie zijn herplant - moet ik zeggen dat het me meevalt. De omgeving komt beter uit.

Op de schop

Er staan seniorenwoningen op de hoek Smidsepad en Keefheuvel. Die zijn opgeknapt, maar volgens mij was het beter geweest als ze tegen de vlakte waren gegaan en weer opgebouwd.

Ter ontspanning

Tennis en samen met mijn vrouw naar theatervoorstellingen gaan. Niet elke maand, hoor.

Liempde in één zin

Mensen die de handen ineenslaan, even stevig met elkaar praten en uiteindelijk gebeurt er altijd iets.