Ton Spierings kocht een appartement in De Raadskamer en dat bouwplan ligt door het bezwaar stil. Hij is teleurgesteld: ‘Dat betekent voor ons sowieso een veel hogere kostenpost’.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton Spierings kocht een appartement in De Raadskamer en dat bouwplan ligt door het bezwaar stil. Hij is teleurgesteld: ‘Dat betekent voor ons sowieso een veel hogere kostenpost’. © Jan Zandee

Hoe een bezwaarmaker bouw in centrum Sint-Michielsgestel stillegt: ‘Ik doe het voor het algemeen belang’

SINT-MICHIELSGESTEL - Na de sloop van zowat het halve centrum bouwt Sint-Michielsgestel druk aan een nieuw dorpshart, een met stadse uitstraling. Maar voorlopig ligt de boel stil. En dat is de schuld van de ‘notoire bezwaarmaker’ Hein Berkelmans, zo vindt het hele dorp. ‘Het gaat heus niet om mij’.

Als overbuurman van de oude toren, het symbool van het centrum van Sint-Michielsgestel, zou Hein Berkelmans (70) niet blij moeten zijn dat hij nog een tijdje tegen een kale vlakte moet aankijken. En dat is hij ook niet, zegt hij onomwonden. ,,Ik ben absoluut niet tegen vernieuwing en het bouwen in ons centrum.”

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.