Meierijstad gaat de strijd aan met bovenmatig gebruik van alcohol en drugs onder jongeren. Het IJslands kan hier mogelijk bij helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Meierijstad gaat de strijd aan met bovenmatig gebruik van alcohol en drugs onder jongeren. Het IJslands kan hier mogelijk bij helpen. © BD

Hoelang blijven ouders nog ‘leverancier’ van alcohol aan de jeugd?

SINT-OEDENRODE - Ouders die beloven dat zij meer tijd doorbrengen met hun kinderen en strenger toezien op het drinken van een biertje of wijntje. En tieners die een vrijetijdskaart krijgen. Is dit IJslandse model de toekomst voor Meierijstad? 

Het verkrijgen van alcohol, sigaretten en drugs zo moeilijk mogelijk maken voor jongeren. Goede afspraken maken tussen ouders en hun tieners. En gratis sport- en recreatiepassen verstrekken aan jongeren. Zie hier in een notendop de IJslandse aanpak van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren, die zeer succesvol blijkt. 

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.