Schijndel telt meerdere uitlaatvelden voor honden, zoals deze aan de Hopstraat. Niet overal in Meierijstad is het zo goed geregeld voor honden en hun baasjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Schijndel telt meerdere uitlaatvelden voor honden, zoals deze aan de Hopstraat. Niet overal in Meierijstad is het zo goed geregeld voor honden en hun baasjes. © Robèrt van Lith/BD

Hondenpoep? ‘Niet met stoffer en blik achter iedere hond aan’

SCHIJNDEL/VEGHEL - Honden in Schijndel en Veghel kunnen hun energie én drollen kwijt in uitrenvelden, maar in Sint-Oedenrode zijn ‘hondentoiletten’ ver te zoeken. Moet dat zo blijven?, vraagt Meierijstad zich af. En hoe zit het elders in deze regio?

  1. Wethouder Boxtel: ‘Stop hondenpoep met oudjaar in eigen kliko’

    Wethouder Boxtel: ‘Stop hondenpoep met oudjaar in eigen kliko’

    BOXTEL - Het CDA trekt dezer dagen door Boxtel met een eigen ‘bankje’. Iedereen kan er z'n zegje komen doen. En waar het op veel ‘benkskes’ gaat over voetbal, auto’s en vrouwen, snijden mensen op het groene bankje van de christendemocraten een ander alledaags probleem aan: hondenpoep. Zo is de gemeenteraadsfractie tot de ontdekking gekomen dat daarvoor een groot probleem dreigt. Want waar moeten die uitwerpselen tijdens en rond de jaarwisseling worden gelaten?