Volledig scherm
Winnaars van ClubSupport Rabobank Hart van De Meierij 2019 in de podiumzaal van 't Spectrum in Schijndel, afgelopen dinsdagavond. © Kim Balster/KB fotografie

Hospice ontvangt grootste bedrag van donoractie in Meierij

SCHIJNDEL - Het Hospice Dommelrode in Sint-Oedenrode ontving dinsdagavond het grootste bedrag van de donoractie van Rabobank Hart van De Meierij: 3.677 euro. In totaal werd 200.000 euro uitgekeerd aan 473 lokale verenigingen en stichtingen in het gebied van Hart van De Meierij. 

Een groot deel van de ‘prijzenpot’ van Rabo ClubSupport werd dinsdagavond in het Schijndelse cultureel centrum ‘t Spectrum uitgekeerd aan de ‘top-100' van deze 473 organisaties. De coöperatieve bank verdeelt elk jaar een deel van de winst onder clubs en organisaties.
De 7.321 leden van Rabobank Hart van De Meierij brachten in totaal ruim 36.605 stemmen uit op 473 lokale organisaties. De meeste stemmen gingen opnieuw naar Hospice Dommelrode in Sint-Oedenrode, waar mensen hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen. Deze stichting ontving 673 stemmen. 

Volledig scherm
Mini-Gestel in Sint-Michielsgestel ontving ruim 1500 euro uit de ‘prijzenpot’ van de Rabobank. © Robèrt van Lith/BD

Een tweede plaats was er voor de Bewonerscommissie ter bestrijding van eenzame ouderen uit Sint-Oedenrode, die met 412 stemmen een cheque van 2.251 euro ontving. Gevolgd door de kindervakantieweek De Zevensprong in Sint-Oedenrode, die voor 2.087 euro nieuwe sport- en spelmaterialen kan aanschaffen. Als vierde volgde de Kindervakantieweek Sint-Michielsgestel: 1.568 euro voor de vervanging van materialen tijdens Mini-Gestel. Jeugdvakantieweek Sint-Oedenrode kreeg als vijfde een bijdrage van 1.557 euro voor nieuwe spelmaterialen. 

Tijdens de avond in 't Spectrum waren er optredens van Boxtel's Harmonie, Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Schijndel en de Schijndelse dansschool Turondo Dance.