Volledig scherm
Een deel van de iconische populieren van de A2 tussen Boxtel en Best is terecht gekomen bij Klompenfabriek Traa in Liempde. © Luuk Traa

‘Hou ze hier’ al deels gelukt: populieren A2 liggen bij klompenfabriek Traa in Liempde

LIEMPDE - De afgelopen weken zijn de iconische populieren tussen Boxtel en Best gekapt door Rijkswaterstaat. Een deel van deze prachtige bomen is vandaag bij Klompenfabriek Traa in Liempde afgeleverd.

Deze klompenfabriek is slechts een paar kilometer verwijderd van de plek waar de bomen de afgelopen 25 jaar gegroeid hebben. De bomen hebben de ideale leeftijd bereikt om er klompen van te produceren. Het hout uit de regio begint op deze manier aan zijn tweede leven.

Ad en Luuk Traa vinden het belangrijk dat populieren in Brabant geplant blijven worden. Ze ondersteunen dan ook de actie van een aantal partijen die de bomen in Brabant wil houden met 'Hou ze hier.’ ,,Het typeert het Brabantse landschap maar nog belangrijker, het hout wordt nog altijd gebruikt door de klompenfabrieken in de regio waaronder onze Klompenfabriek Traa.”

Een ander deel van de A2-populieren komt terecht bij Jos Nooren van Best ZOO. Nooren heeft uitbreidingsplannen en wil het hout gebruiken voor de bouw van nieuwe dierenonderkomens. 

  1. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

    Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

    BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"