Volledig scherm
Een voorbeeld van een insectenhotel. Kinderen in Meierijstad willen ook zo'n insectenhotel op hun school. © CSG Willem van Oranje

Insectenhotels in Meierijstad? Kinderen stemmen hierover

SINT-OEDENRODE - Insectenhotels in Meierijstad? Of toch andere duurzame plannen? Kinderen van de nieuwe kindergemeenteraad van Meierijstad stemmen tijdens een debat over het klimaat over verschillende plannen op het gebied van duurzaamheid. 

Dertig leerlingen van de groepen 8 van zes basisscholen uit Meierijstad nemen deel aan dit debat in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Zes fracties van ieder vijf leerlingen praten over hun plannen met raadsleden en geven hun standpunten over het thema klimaatbeheersing. 's Avonds volgt vanaf 18.00 uur een kindergemeenteraadsvergadering, die wordt voorgezeten door burgemeester van Kees van Rooij.

Elke school mocht een voorstel doen voor een project. De school van het project dat de meeste stemmen krijgt, ontvangt een bedrag van 2500 euro van de gemeente Meierijstad. De kindergemeenteraad is bedoeld om kinderen meer te betrekken bij politiek. Meierijstad krijgt bij dit project medewerking van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.  

De scholen die meedoen zijn: De Springplank uit Sint-Oedenrode, De Kring, De Beemd en De Regenboog uit Schijndel, De Regenboog uit Wijbosch en De Uilenbrink uit Veghel. 

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.