Jan Buil bij de oudste klok 1741 die onderdeel is van het carillon van de Servatiuskerk in Schijndel.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Buil bij de oudste klok 1741 die onderdeel is van het carillon van de Servatiuskerk in Schijndel. © Roel van der Aa

Kan het wat zachter? Carillon in kerk Schijndel is voer voor discussie

SCHIJNDEL -  Enkele honderden reacties kreeg Martin Jansen op zijn ingezonden brief. Hij heeft last van het carillongeluid van de Sint Servatiuskerk in Schijndel, maar daar is lang niet iedereen het mee eens. ,,Als je naast het spoor woont dan moet je er ook niet raar van opkijken als er veel treinen langskomen.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.