Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige kerk van de Schijndelse wijk Boschweg krijgt mogelijk zonnepanelen op het dak. © Robèrt van Lith/BD

Kerk in Schijndel is in beeld voor zonnepanelen

SCHIJNDEL - De voormalige Boschwegse kerk in Schijndel krijgt mogelijk zonnepanelen op het dak. Ook is besloten dat de kinderkapel behouden blijft.

Kunnen er zonnepanelen op de voormalige Onze-Lieve-Vrouwekerk in de Schijndelse wijk Boschweg gelegd worden? Deze vraag van Jeroen Bestebreurtje van ontwikkelbedrijf Abeco ligt voor bij de gemeente Meierijstad. ,,Het gaat om een principe-uitspraak, want mogelijk geldt dit plan als voorbeeld voor meer kerken en ander erfgoed in Meierijstad", zegt Bestebreurtje. Hij denkt aan zo'n 350 zonnepanelen voor de oude kerk van Boschweg, die verbouwd wordt tot onder meer zorgappartementen. 

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.