Jan van Lieshout (rechts) met naast hem zijn vrouw Hennie en verder Rob van Lieshout, Marijke van Lieshout en Niek Vermeer. De foto is gemaakt in 2011, vlak voor het 50-jarig bestaan van kindercircus Il Grigio.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Lieshout (rechts) met naast hem zijn vrouw Hennie en verder Rob van Lieshout, Marijke van Lieshout en Niek Vermeer. De foto is gemaakt in 2011, vlak voor het 50-jarig bestaan van kindercircus Il Grigio. © Roy Lazet

Kindercircus Il Grigio verliest ‘steunpilaar’ Jan van Lieshout

HAAREN - Sinds eind jaren '60  is de familie Van Lieshout verbonden aan Il Grigio in Haaren. Afgelopen donderdag overleed Jan van Lieshout. Hij was de eerste en langstzittende directeur van het kindercircus. 

In zijn woonplaats Haaren is donderdag Jan van Lieshout overleden. Hij is 92 jaar geworden. Hij verhuisde eind jaren '60 van Den Haag naar Haaren, op verzoek van pastoor Verrijt, die een schooldirecteur zocht. 

  1. Esch eert weldoensters van weleer met kunstwerk, officiële onthulling pas na coronacrisis

    Esch eert weldoen­sters van weleer met kunstwerk, officiële onthulling pas na coronacri­sis

    ESCH - Zonder enige ruchtbaarheid is onlangs een nieuw kunstwerk in Esch geplaatst. Vanwege de coronacrisis gebeurde dat zonder toeters en bellen en ook zonder publiek. Toch is het een bijzonder beeld: een eerbetoon aan de Zwarte Zusters van Esch. ,,En nu maar hopen dat de vijf zusters die nog leven in Nederland later bij de echte onthulling kunnen zijn”, zegt initiatiefnemer Martien van Beurden (73). ,,Dat kan pas als de corona-ellende voorbij is.”