In 2011 bepaalde de toenmalige gemeenteraad van Boxtel dat het beheer van het voormalige milieucentrum De Kleine Aarde, destijds net terug in gemeentelijke handen, financieel zou worden geregeld via het Legaat van Cooth.
Volledig scherm
In 2011 bepaalde de toenmalige gemeenteraad van Boxtel dat het beheer van het voormalige milieucentrum De Kleine Aarde, destijds net terug in gemeentelijke handen, financieel zou worden geregeld via het Legaat van Cooth. © Jan Zandee

‘Kleine Aarde heeft gemeente Boxtel nauwelijks geld gekost’

BOXTEL - Tien jaar beheer van het terrein van het voormalige milieucentrum De Kleine Aarde is voor Boxtel een financiële worsteling geweest. Echter failliet is de gemeente er ook niet door gegaan. Een kleine drie ton is er op dit moment te kort.

  1. Meierijstad tobt komende jaren met legere portemonnee: belastingen omhoog?
    PREMIUM

    Meierij­stad tobt komende jaren met legere portemon­nee: belastin­gen omhoog?

    MEIERIJSTAD - Hoe dik of dun de portemonnee van Meierijstad is of blijft en of de inwoners dat gaan merken aan hogere gemeentelijke belastingen? Dat blijft nog even in het ongewisse. Meierijstad waarschuwt al wel, als Den Haag niet een aantal zaken financieel goed regelt, zoals meer geld voor de jeugdzorg en wet maatschappelijke ondersteuning, voldoende geld in het gemeentefonds, dat het dan op een houtje bijten wordt vanaf 2023.