Eetcafé Toren 4 in Sint-Michielsgestel is dicht. Net als héél veel horeca. Dan maar klussen en de keuken latexen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eetcafé Toren 4 in Sint-Michielsgestel is dicht. Net als héél veel horeca. Dan maar klussen en de keuken latexen. © Jan Zandee

Koks roeren nu niet in pannen maar in verfblikken

BOXTEL/SINT-MICHIELSGESTEL - De muren komen op ze af. En Netflix, daar zijn ze ook wel klaar mee. Horecamensen in de regio kunnen niet duimen draaien. Ze pakken de kwast, verbouwen, ontdooien de vriezer en ruimen voorraadkasten op. Er is drukte alom in restaurants en cafés die door het coronavirus dicht zijn.

De stoelen op het terras van eetcafé De Oude Ketting staan opgestapeld. Zuur is het wel. Wekenlang regent het pijpenstelen en juist nu de zon schijnt blijven terrassen, cafés en restaurants dicht vanwege het coronavirus. Eigenaren en uitbaters van de horeca klagen maar niet. Ze blijven positief. Want het moet straks weer beter worden, als dat rotvirus klaar is.

  1. We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd
    PREMIUM
    Column

    We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd

    Mijn schoonmoeder cremeren. In coronatijd. Dat betekent met z’n twintigen afscheid nemen zonder te kunnen knuffelen, te snikken op elkaars schouder of na te praten met een kop koffie. Dat betekent een zus in Frankrijk en naasten uit Londen en Hong Kong die er niet bij kunnen zijn. Dat betekent mijn vriend rouwend in zijn eigen huis, ik in het mijne. En een schoonvader die alleen achterblijft met alle bekende social distancing musts. Corona maakt kille tijden nog killer.