Volledig scherm
Hans Vlasblom en Ben Merx krijgen een Koninklijke onderscheiding © Foto Freddy Schinkel

Koninklijke onderscheiding voor Schijndels duo: ‘Aandacht voor ouderen sterk verbeterd’

SCHIJNDEL - De Schijndelaren Hans Vlasblom en Ben Merx kregen maandagavond uit handen van burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad een koninklijke onderscheiding. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vlasblom en Merx verrichten al jarenlang vrijwilligerswerk. 

Vlasbom richtte in 2004 de Seniorenraad Schijndel op. Hij is er nog altijd bestuurslid van deze organisatie, inmiddels uitgegroeid tot Seniorenraad Meierijstad. Ook zit hij onder meer in het bestuur van het project  'Schijndel Ouderenproof' en maakte hij onderdeel uit van de themagroep Dienstverlening. Dat is niet alles. Vlasblom ontwikkelt de Seniorenwijzer mee, organiseert bijeenkomsten voor ouderen en gezinnen en heeft een initiërende en adviserende rol bij projecten en rapportages op gemeentelijk en provinciaal niveau.

Ook Ben Merx is als secretaris betrokken bij de Seniorenraad Meierijstad en bestuurslid van het project ‘Schijndel Ouderenproof'. Daarnaast was hij penningmeester bij Stichting Vernieuwend Ouderenbeleid Schijndel (VOS) en bestuurslid Seniorenraad Schijndel. Ook maakt hij deel uit van de commissie Wonen en Veiligheid en overlegt met diverse instanties als lid van het dagelijks bestuur. 

Door hun inzet en betrokkenheid is met name de aandacht voor de doelgroep ouderen sterk verbeterd, schrijft de gemeente Meierijstad.