Onderzoek bij de lekkende pijpleiding in Haaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek bij de lekkende pijpleiding in Haaren. © Meesters Multi Media/Bart Meesters

Lekkende oliepijpleiding in Haaren werd illegaal afgetapt

VIDEO + UPDATEHAAREN - De lekkende oliepijpleiding in Haaren werd illegaal afgetapt. De politie bevestigde dit donderdagmiddag. Woensdag lekte volgens grove schattingen tussen 20.000 en 40.000 liter nafta in de grond op landgoed Nemerlaer in Haaren. ,,We gaan nu verder met de opsporing van verdachten van diefstal en vernieling”, zegt een woordvoerder van de politie. 

Het is deze donderdagmiddag een komen een gaan van werklieden, die de vervuilde grond saneren op het landgoed aan de Oisterwijksedreef. Maar ook leden van de recherche zijn op het terrein om onderzoek te doen naar de illegale aftakking van de leiding van de Rotterdam Rijn Pijpleidingmaatschappij (RRP). 

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.