Maatregelen tegen nazi-selfies in Den Bosch

VIDEODEN BOSCH - Vanwege de nazi-expositie Design van het Derde Rijk heeft Design Museum Den Bosch beveiligers ingehuurd. Ook mogen er geen foto’s genomen worden in de expositieruimte, mede om te voorkomen dat neo-nazi’s of anderen selfies maken bij bijvoorbeeld portretten van Adolf Hitler of vlaggen met swastika’s. Het zijn enkele van de speciale maatregelen die het museum neemt voor deze nu al spraakmakende tentoonstelling, die zondag voor het publiek open gaat.

Het museum afficheert Design van het Derde Rijk als ‘de eerste grote tentoonstelling over de vormgeving van de kwaadaardige nazi-ideologie’. Directeur Timo de Rijk laat meerdere suppoosten - meer dan anders - en beveiligers scherp toezicht houden in de expozaal. Verder heeft het museum extra mensen ingehuurd om in de gaten te houden wat op sociale media verschijnt over deze tentoonstelling. Waar nodig geven zij daar tegengas over de expositie en het doel ervan: een onderbelicht deel van de designgeschiedenis over het voetlicht brengen. ,,Tot in het hart van het ultieme kwaad doordringen”, aldus De Rijk. 

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.