Volledig scherm
Drukte met fietsers die naar zwembad Zegenwerp komen. © Domien van der Meijden

Massaal op de fiets naar verkoeling in zwembad Zegenwerp

SINT-MICHIELSGESTEL -  Als de thermometer boven de dertig graden Celsius komt, dan kun je er vergif op innemen. Dan hangen ze met de benen buiten in het zwembad op Zegenwerp in Sint-Michielsgestel.

Exploitant Optisport haalt deze dagen uit alle hoeken en gaten personeel om bij te springen. Want de stroom bezoekers blijft maar komen om een duik in het zwembad te nemen. ,,Het valt niet mee, hoor. Vandaag staan er drie nieuwe mensen te helpen achter de bar. Maar het is wel nodig vanwege de grote stromen bezoekers. Zondag was ook al een gekkenhuis”, zegt de EHBO’er bij het zwembad, terwijl ze kinderen helpt angels van wespen uit de bil of de rug te halen.

Brandweerspelen in zwembad Zegenwerp

Maandag was het tijdens de warme dag al vroeg erg druk. Dat kwam omdat de brandweerpost Gestel de Brandweerspelen hielden voor de groepen zes van de basisscholen. Ton Kapteijns van de brandweer in Gestel: ,,Dat doen we elk jaar een keer. En deze keer was het boffen met het mooie weer. Ze mochten op luchtkussens spelen, met de brandweerspuit werken en slangen uitrollen. Dat is onderdeel van een lessencyclus over brandveiligheid die we op de scholen doen.”

Daar kwam nog een grote berg bezoekers bij die verkoeling zochten. Gelukkig kwam het merendeel van de bezoekers met de fiets. Want buiten op het parkeerterrein staan allerlei werkbusjes van bedrijven die sportpark Zegenwerp aan het verbouwen zijn voor voetbalclub SCG’18.

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Controles in zes gemeenten leren: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten nog vaak niet op orde

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.