Een boa met bodycam.
Volledig scherm
Een boa met bodycam. © ANP

Meer boa’s voor Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Meer corona-controles in de horeca, bij evenementen of feesten. Maar ook meer toezicht op de naleving van het parkeren, zoals bij de blauwe zone die er in Berlicum komt op het Mercuriusplein, en later in Gestel op het Petrus Dondersplein. Sint-Michielsgestel krijgt bijna twee formatieplaatsen extra voor de inzet van bijzondere opsporingsambtenaren.

  1. Chroomvervuiling in oude meanders Essche Stroom blijft liggen: te duur om op te ruimen

    Chroomver­vui­ling in oude meanders Essche Stroom blijft liggen: te duur om op te ruimen

    ESCH - Waterschap De Dommel begint aan een laatste natuurproject bij Bruggelaar en Luissel in Esch. Chroomvervuiling in oude meanders van de Essche Stroom worden daarbij niet aangeraakt. De kosten om de vervuiling op te ruimen zijn zo hoog, dat het waterschap daar niet aan begint. Nieuwe meanders, een nieuwe stuw en een nieuwe vispassage worden daarom buiten de oude meanders met vervuiling gelegd.
  2. Jan (20) overleed bij dodelijk ongeval in Schijndel: geldboete en jaar voorwaardelijke rijontzegging voor automobilist (46)

    Jan (20) overleed bij dodelijk ongeval in Schijndel: geldboete en jaar voorwaarde­lij­ke rijontzeg­ging voor automobi­list (46)

    SCHIJNDEL - Een 46-jarige man uit Schijndel beging in juni vorig jaar geen verkeersmisdrijf toen hij in botsing kwam met de 20-jarige Jan Deelen, die op zijn bromfiets reed en overleed aan zijn verwondingen. Wel maakte de man volgens de rechtbank Oost-Brabant een verkeersovertreding. Hij krijgt hiervoor een geldboete van 500 euro en 1 jaar voorwaardelijke rijontzegging.