Volledig scherm
De captains tijens de uitslag van de tien eerste plaatsen van de Skendelse kwis in t Spectrum. © J Bosmans

Meer dan vijftig teams krijgen uitslag van Skèndelse Kwis

SCHIJNDEL - In een bomvol Spectrum in Schijndel werden zaterdagavond de winnaars van de Skèndelse kwis bekendgemaakt. En kwamen de antwoorden op de vragen en de opdrachten die in het boekje stonden dat zaterdag 28 december in ‘t Spectrum door de deelnemende teams werd opgehaald. 

Zo’n 53 teams waren die dag koortstachtig op zoek om op de juiste oplossingen te komen. Volgens Arno van Alebeek van de organisatie waren er veel complimenten voor de quiz. ,,Veel deelnemers vonden het leuk”, aldus Van Alebeek. Naast de vragen en opdrachten werden er door de teams maquettes gemaakt van diverse Schijndelse kunstwerken. 

Van Alebeek: ,,En daar zitten hele mooie tussen, dat was een verrassing voor ons.” Pieter Siroen en Leonie Steenbakkers namen op ludieke wijze de quizvragen door. Zoals: wat is een gamofobie? 

Antwoord: de angst om te trouwen of de angst voor een langdurige relatie. Een vraag overigens die niemand goed bleek te hebben. En hoeveel bierflesjes stonden er in de kerstboom bij supermark Plus in Schijndel? Maar liefst 169. Als mannen dagelijks 2000 woorden gebruiken, hoeveel is dat dan bij vrouwen? Nou, 6000! 

Uitslag

Voor de uiteindelijke uitslag bekend werd gemaakt, werd aan de captains van de eerste tien teams verzocht om op het podium plaats te nemen, zodat de spanning hoog opliep. Team ‘Het Skèndels kwartierke’ sleepte de eerste prijs binnen met 1266 punten. Met 1236 punten was team ‘The Key’ goed voor een tweede plek. En het team ‘Zijn er nog bitterballen’ behaalde de derde prijs met 1227 punten.