Volledig scherm
Fitland in Schijndel wordt begin september verbouwd tot Basic-Fit. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad neemt ook horeca Molen Hey over

SCHIJNDEL - Meierijstad gaat ook de horecazaak in zwem- en sportcomplex De Molen Hey in Schijndel exploiteren. Zo is afgesproken met fitnessketen Basic-Fit, dat het fitnesscentrum in De Molen Hey per 1 september overnam van Fitland. 

Volledig scherm
Fitland in Schijndel is overgenomen door Basic-Fit. Gratis zwemmen voor leden van de sportschool is er niet meer bij. © Robèrt van Lith/BD

Eerder nam de gemeente de exploitatie van de squashbanen al over. Deze veranderingen zijn nodig na de overname van het fitnesscentrum. In tegenstelling tot Fitland wil Basic-Fit zich puur richten op fitness. Fitland exploiteerde ook saunacabines, de squashbanen en de horeca. ,,We hebben goede afspraken kunnen maken met Basic-Fit", zegt wethouder Coby van der Pas (CDA, sport). ,,De financiële gevolgen zijn voor de gemeente zeer goed te overzien. We hoeven bijvoorbeeld geen extra personeel in te zetten na het vertrek van Fitland.” 

Sauna blijft dicht 

Fitland opende in 2013 in De Molen Hey en had een samenwerkingsovereenkomst met de toenmalige gemeente Schijndel, en sinds 2017 met Meierijstad. Zo konden leden van Fitland gratis zwemmen in De Molen Hey. De afspraken gingen verder onder meer over parkeren, gezamenlijk gebruik van de balie en entree en de squashbanen. Na de overname door Basic-Fit betalen leden een stuk minder voor hun abonnement, maar kunnen zij niet meer gratis zwemmen in De Molen Hey. De sauna blijft dicht, zo meldde Basic-Fit eerder al.

  1. Jong gezin stierf bij brand in café vlak voor Sinterklaas: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus klaar’
    PREMIUM

    Jong gezin stierf bij brand in café vlak voor Sinter­klaas: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus klaar’

    Bij een grote brand in café de Kom in het Brabantse Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video, gemaakt voor een vlogserie van de politie ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”