De milieustraat aan de Eversestraat in Sint-Oedenrode blijft open voor inwoners.
Volledig scherm
De milieustraat aan de Eversestraat in Sint-Oedenrode blijft open voor inwoners. © Google Streetview

Meierijstad sluit gemeentewerf aan de Eerschotsestraat

SINT-OEDENRODE - Gemeente Meierijstad gaat de werkzaamheden in de openbare ruimte vanaf het voorjaar 2020 uitvoeren vanuit twee gemeentewerven, in plaats van drie. Ze zullen niet langer gebruikmaken van de uitvalsbasis aan de Eerschotsestraat in Sint-Oedenrode. Op die manier bespaart de gemeente kosten.

Dat schrijft de gemeente in een persbericht. Voor inwoners verandert er niets, staat in het bericht. De milieustraat aan de Eversestraat in Sint-Oedenrode blijft open. Door de verhuizing kunnen personeel, materiaal en materieel efficiënter ingezet worden, schrijft de gemeente.

Het werk van de buitendienst is opgedeeld in een groene en een grijze tak. Groen verzorgt onderhoud van de bomen, speelvoorzieningen, begraafplaatsen en plaagdierenbestrijding. Grijs ontfermt zich over werkzaamheden aan wegen en paden, gladheidsbestrijding en bebording. Het groene team huist op de werf in Schijndel. De werf in Veghel wordt de uitvalsbasis voor grijs.

Deze verhuizingen komen voort uit het samenvoegen van de buitendiensten van de drie voormalige gemeenten. Alle andere afdelingen fuseerden al eerder, de buitendienst doorliep een eigen ontwikkeltraject. Doordat de werkzaamheden van de buitendienst in de afgelopen jaren veranderd zijn, hebben ze het plan nu opnieuw ingericht. 

Toekomst gemeentewerf Eerschotsestraat

De werf aan de Eerschotsestraat is te klein om de grijze of groene werf te huisvesten, en daarom ongeschikt. Door het afsluiten van deze werf bespaart de gemeente op exploitatie, onderhoud en beheer van het vastgoed. Wat de nieuwe invulling van de werf in de toekomst wordt, is nog onduidelijk. De locatie maakt onderdeel uit van de Gebiedsvisie Dommelvallei/Eerschotsestraat en biedt volgens de gemeente kansen voor woningbouw.

  1. We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd
    PREMIUM
    Column

    We staan dichter bij elkaar dan ooit in deze coronatijd

    Mijn schoonmoeder cremeren. In coronatijd. Dat betekent met z’n twintigen afscheid nemen zonder te kunnen knuffelen, te snikken op elkaars schouder of na te praten met een kop koffie. Dat betekent een zus in Frankrijk en naasten uit Londen en Hong Kong die er niet bij kunnen zijn. Dat betekent mijn vriend rouwend in zijn eigen huis, ik in het mijne. En een schoonvader die alleen achterblijft met alle bekende social distancing musts. Corona maakt kille tijden nog killer.