Volledig scherm
PREMIUM
Schijndel heeft al meerdere educatieve basiscentra, zoals De Heijcant. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Meierijstad zoekt samenwerking met hoger onderwijs

SINT-OEDENRODE - Meierijstad wil de samenwerking versterken met scholen voor hoger beroeps onderwijs (HBO) en universiteiten. Daarbij wordt niet meteen gedacht aan fysieke onderwijsgebouwen. ,,Dat zie ik niet als haalbaar”, aldus onderwijswethouder Coby van der Pas (CDA). 

Volledig scherm
Wethouder Coby van der Pas van Meierijstad. © BD

Van der Pas zei dit dinsdagavond tijdens een commissievergadering in Sint-Oedenrode over de plannen voor 2020 na vragen van oppositiepartij Lijst Blanco. Van der Pas klapte alvast ‘heel vroeg uit de school’, zoals ze zelf zei, met de mededeling dat ze deze week verkennende gesprekken had met Fontys Hogescholen over de komst van een IKC (integraal kindcentrum)-Lab.
In zo'n IKC-Lab worden leerlingen opgeleid om te werken in een Integraal Kindcentrum, waar onderwijs, kinderopvang, zorg en welzijn zijn gecombineerd. Het gaat met IKC-Labs om een nieuwe onderwijsvorm, er zijn in Nederland nog maar enkele van deze opleidingen. Het is voor zowel MBO’ers als HBO’ers. 

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Controles in zes gemeenten leren: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten nog vaak niet op orde

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.