De meisjes onder 17 van RKSV Schijndel toen je nog dicht bij elkaar kon staan. (eigen foto)
Volledig scherm
De meisjes onder 17 van RKSV Schijndel toen je nog dicht bij elkaar kon staan. (eigen foto) © Peter De Bruijn

Meisjes onder 17 van RKSV Schijndel: ‘Konden we een keer kampioen worden, is er ineens dat virus’

Onze KampioenenVan het ene op het andere moment maakte het coronavirus een einde aan alle sportcompetities in Nederland. Ook voor teams die op weg leken naar een kampioenschap. Vandaag deel vijf: De meisjes onder 17 van RKSV Schijndel.

SCHIJNDEL - ,,Na de winter ging het als een speer; alles gewonnen. We waren op weg naar de titel in de Tweede Klasse MO 17”, zegt Joëlle Vorstenbosch (16). Zij, Fleur Steenbakkers (15), Roos van de Rijt (16) en waarschijnlijk nog twaalf andere ploeggenootjes balen er nog steeds van dat corona hun race naar de titel onderuit haalde.

,,Niet leuk”, zegt Joëlle. ,,Konden we kampioen worden, is er opeens dat virus. Bijna niet te begrijpen.”

Nieuw team 

Fleur, Joëlle en Roos (van links naar rechts) werden net geen kampioen.
Volledig scherm
Fleur, Joëlle en Roos (van links naar rechts) werden net geen kampioen. © Peter de Bruijn

Het zag er in het eerste deel van het voetbalseizoen helemaal niet naar uit dat de Schijndelse meiden bovenin mee zouden draaien. ,,We begonnen met een nieuw team”, verklaart Joëlle. ,,Moesten elkaar nog leren kennen in het veld.” Fleur: ,,We waren geen ‘team-team’. In deel twee speelden we meer één-tweetjes en meer samen. Dat heeft trainer Paul ons geleerd.”  

,,We waren één groep; allemaal vriendinnen van elkaar”, vult Roos aan.

‘In je eentje trainen is saai’ 

Tijdens de intelligente lockdown zagen de voetballende meiden elkaar een stuk minder. ,,Ik heb in onze achtertuin een beetje met de bal getraind”, zegt Fleur. ,,In je eentje wordt dat saai.”

,,We hebben een groepsapp.”, aldus Roos. ,,Die stroomde helemaal vol toen we hoorden dat we eindelijk weer iets samen op anderhalve meter afstand bij de club mochten doen. Fijn dat we nu meer de deur uit mogen. Nog geen duels. Dat is jammer.”

Quote

Rennend koekjes naar oma en opa brengen is goeie conditie­trai­ning

Fleur Steenbakkers (15)

,,Ik kijk uit naar die training”, zegt Joëlle. ,,Ik zit in mijn examenjaar. Je zat de hele tijd maar thuis.” Fleur haalt in juni haar diploma ook op. ,,Ik doe niets meer voor school”, zegt ze. Wat ik dan doe? Soms rennend koekjes naar opa en oma brengen; een goede conditietraining, ja.”

Fans van Lieke Martens en Jackie Groenen 

De linksvoor van Schijndel had er in maart al een balletje of tien in liggen. Een soort Vivianne Miedema? ,,Ik ben meer fan van Lieke Martens”, aldus Fleur. ,,Ze heeft techniek. Haar speelstijl is fantastisch. Ik ga met mijn moeder zowat elke thuiswedstrijd van ‘Onze Leeuwinnen’ kijken. ,,Ik vind Jackie Groenen bij Oranje ook heel goed”, aldus Roos. ,,Ze heeft doorzettingsvermogen; stopt pas als ze echt niet meer kan.”

Kampioen op je verjaardag

Fleur en Joëlle werden al eens kampioen. ,,In 2018 op mijn verjaardag”, weet Fleur nog. ,,Het gevoel is onbeschrijflijk. Lekker uit je dak op het veld en in de kantine.” Joëlle: ,,Daarna dansend en zwaaiend met onze shirtjes op de platte kar door Schijndel.”

‘We willen revanche voor dit seizoen’ 

Roos heeft meegeluisterd: ,,Ik ben nog nooit kampioen geweest. Misschien volgend jaar als we misschien weer echt mogen voetballen. Een revanche voor dit seizoen. Dan gaan we het nog een keer overdoen.”