De optocht moest zondag worden afgelast, maar de dino's op de rotonde zijn wel verkleed.
Volledig scherm
De optocht moest zondag worden afgelast, maar de dino's op de rotonde zijn wel verkleed. © Oertijdmuseum Boxtel

Misschien toch nog carnavalsoptocht in Boxtel

BOXTEL - Stichting Openbaar Carnaval Boxtel (SOC) is druk bezig om te kijken of de carnavalsoptocht toch nog kan doorgaan, na de afgelasting van afgelopen zondag. Dat zou dan met halfvasten gebeuren: 21 of 22 maart. 

Wat betreft de vergunningen zegt de gemeente alle medewerking toe, maar er komt nog veel meer bij kijken. ,,Ik heb al mensen van de horeca gesproken en komende woensdag of donderdag gaan we een afspraak maken voor een vergadering”, verklaart Frans van Heesch, president van het SOC.

Voldoende deelnemers en publiek

,,Zij betalen de prijzen, dus er moeten wel voldoende deelnemers zijn en voldoende publiek. Want voldoende deelnemers is ook nog een kwestie: sommige boerenwagens moeten weer gebruikt worden in de desbetreffende bedrijven. Of containers die weer gebruikt moeten worden. Niet iedereen heeft zin en tijd om alles weer opnieuw op te bouwen. Binnenkort houden we hierover een spoedvergadering houden met alle deelnemers. Na carnaval maken we een afspraak. Dan gaan we inventariseren of de optocht toch nog kan doorgaan.”

Schorsbos: optocht op 15 maart 

Schijndel koos niet voor Halfvasten vanwege het evenement Bandtravel op zondag 22 maart, waarbij muziekbandjes in verschillende Schijndelse cafés spelen. ,,Dan zouden we elkaar in de weg zitten”, zegt Vincent Verhoeven, voorzitter van de optochtcommissie in Schorsbos.

De Schijndelse optocht wordt nu heel waarschijnlijk op zondag 15 maart gehouden. ,,We moeten komende week met de gemeente Meierijstad de vergunningen nog rond zien te krijgen voor 15 maart, maar ik ga er vanuit dat dit gaat lukken”, aldus Verhoeven.

De voorzitter had afgelopen weekeinde geen enkele twijfel over het afgelasten van de optocht vanwege de storm. ,,Dat was de eerste keer in de 65-jarige historie van Schorsbos. Gelukkig pakten de bouwers het sportief op. Zij kijken uit naar de alternatieve optocht. En aan het eind van de carnavalsoptocht bouwen we aan de Boschweg nog een feestje.”

Schorsbos koos niet voor een optocht op carnavalsmaandag of -dinsdag vanwege al geplande activiteiten; de receptie van prins Carlo d’n Urste op maandag en de boerenbruiloft op dinsdag.