Volledig scherm
PREMIUM
Huize Sint-Jozefzorg in Esch, omstreeks 1950 © Privécollectie

Monument voor Zwarte Zusters krijgt volgend jaar een plekje in Esch

ESCH - Een monument voor de 'Zwarte zusters’ van Esch wordt in de lente van 2020 geplaatst. Tenminste, dat verwachten de initiatiefnemers van Heemkundekring De Kleine Meijerij en Platform Esch’ Perspectief.  Voor die tijd moet nog wel een flink bedrag ingezameld worden. 

Het beeld is een eerbetoon aan de Zusters van de Goddelijke Verlosser die zich zestig jaar hebben ingezet binnen zieken- en ouderenzorg en het kleuteronderwijs in Esch. Kunstenares Lia Martinali uit Esch heeft al een ontwerp gemaakt voor een bronzen beeld. Zij is zelf ter wereld gebracht met kraamhulp van een van de zusters. Hobbyclub Esch maakt de sokkel in samenwerking met de kunstenares. 

  1. Boxtelaren storen zich aan lege winkelpanden, overal gestalde fietsen en te weinig keus
    PREMIUM
    Video

    Boxtelaren storen zich aan lege winkelpan­den, overal gestalde fietsen en te weinig keus

    BOXTEL - ,,Tussen al die gestalde fietsen zitten kletsen heeft voordelen", zegt Gerard van den Boogaard uit Boxtel lachend. ,,Als het hard waait, zitten we een beetje beschut, maar dan houdt het ook op." De inwoners en ondernemers van Boxtel storen zich aan de overal gestalde rijwielen en de leegstand in het centrum. Daarnaast is er te weinig keus, zo blijkt uit een rondgang door het centrum.