Volledig scherm
PREMIUM
Marciel Aries. © Annemiek Mommers

'Natuurlijk heb ik gedacht: moet ík dit nu doen. Maar het antwoord luidde telkens: ja, dat moet'

BOXTEL/MAASTRICHT - Al 25 jaar is er geen vooruitgang in de acute behandeling van mensen met hersenletsel. Onthutsend, vindt oud-Boxtelaar Marcel Aries. De neuroloog/intensivist doet in Maastricht baanbrekend onderzoek. En hij richtte tussen het voorlezen aan zijn kinderen en fietsen door het Limburgse land ook nog een fonds op.

Hij had een biologieleraar, nogal een aparte snuiter. Zo’n docent die varkensharten meenam naar school. Of koeienogen. Mochten de leerlingen zo’n ding ontleden. Ge-wel-dig, vond Marcel Aries (38) dat. Arts wilde hij worden, dat wist-ie toen al. Maar werden het dieren of mensen? Bij de dierenarts in zijn woonplaats Boxtel mocht hij elke vrijdagmiddag na school meelopen. Kwamen er mensen met hun zieke hond of hoestende cavia. Keileuk om te doen, écht. Maar ook dat hij soms dacht van… tja... “Zo’n cavia… sorry, maar daar had ik dan toch niet echt iets mee.” Enfin, uiteindelijk werden het tóch zieke mensen die hij liever beter probeert te maken.

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.