Volledig scherm
Ronald van Meygaarden. © Archieffoto

Nieuwe burgemeester Boxtel is geen lid van een politieke partij

BOXTEL - De nieuwe burgemeester van Boxtel, Ronald van Meygaarden, is geen lid van een politieke partij. In zijn oude gemeente Geldermalsen was hij lid van een lokale partij, waarbij hij nu vertrekt. Tijdens de provinciale verkiezingen in Gelderland was hij lijsttrekker van Code Oranje. 

Van Meygaarden werd maandag voorgedragen als burgemeester van Boxtel. De gemeenteraad stond unaniem achter zijn voordracht. Van Meygaarden was negen jaar lang wethouder in de gemeente Geldermalsen en was de lijsttrekker voor Code Oranje in Gelderland. Dat is niet ingeschreven als politieke partij, waardoor de Boxtelse burgemeester officieel partijloos is. 

Referenda

Code Oranje werd opgericht om burgers meer zeggenschap geven via bijvoorbeeld referenda. De beweging deed bij de provinciale verkiezingen mee in Brabant, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland.

In Brabant was Laurens van Voorst tijdens de Statenverkiezingen lijsttrekker namens Code Oranje. Van Voorst is nog altijd fractievoorzitter in Meierijstad van de lokale politieke partij Hart. Overigens is er al eerder een waarnemend burgemeester uit de gelederen van Code Oranje voortgekomen. Oprichter Bert Blase bekleedt het ambt in Heerhugowaard.