Nieuwe manager ’t Spectrum Schijndel: ‘Mijn eerste taak is het terugbrengen van de rust’

SCHIJNDEL - Maartje van der Schoot wil cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel nieuw leven inblazen. ,,Mijn eerste taak is het terugbrengen van de rust in de organisatie”, zegt de nieuwe manager.  

Maartje van der Schoot wist heus wel dat er iets speelde in 't Spectrum. De ene na de andere manager vertrok de afgelopen jaren uit het cultureel centrum in Schijndel. Toch besloot de oud-adjunct-directeur van het Udense theater Markant in gesprek te gaan met het bestuur van ‘t Spectrum toen ze werd benaderd of ze interesse had in de functie algemeen manager.  ,,Ik wist dat het onrustig was in 't Spectrum, toch zag ik er wel een uitdaging in", zegt Van der Schoot (50). 

Het was directeur Harry Vermeulen van theater De Blauwe Kei in Veghel, waar 't Spectrum nauw mee samenwerkt, die haar belde. ,,Harry ken ik al heel lang. Ik heb ook nog even met hem samengewerkt in het Theater aan de Parade in Den Bosch.” 

  1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.