Dit soort langnekken komen er op de rotonde bij het politiebureau te staan in Boxtel.
Volledig scherm
Dit soort langnekken komen er op de rotonde bij het politiebureau te staan in Boxtel. © Domien van der Meijden

Nog heel even wachten op nieuwe langnekken bij rotonde politiebureau

BOXTEL - Het Oertijdemuseum in Boxtel en de gemeente Boxtel werken samen om het voor elkaar te krijgen dat er twee nieuwe langnekken (dino's) worden geplaatst op de rotonde Bosscheweg/Dukaat bij het politiebureau in Boxtel.

De vergunning is inmiddels aangevraagd en de dino's staan al in depot bij het Oertijdmuseum om ze te plaatsen. René Fraaije: ,,Als er geen bezwaren komen, dan kunnen we over een aantal weken overgaan tot het plaatsen. Ze zijn in een container deze kant opgekomen in delen. Ik moet ze dan nog wel in elkaar zetten.”

Fraaije wil graag dat de nekken van de beide langnekdino's een hartfiguur vormen. ,,We kijken of dat kan en lukt op de rotonde, waar nu nog vlinderstruiken staan.” 

Op de rotonde bij de Brederodeweg staat al veel langer een 'knuffeldino’ te pronken. Die wordt door de buurt vaak versierd met zaken die te maken hebben met speciale feestdagen zoals Kerstmis en Pasen. Maar ook rond carnaval en Sinterklaas krijgt deze dino versierselen omgehangen. De laatste kerst was er zelfs een baby-dino bij het beest gezet.

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.