Volledig scherm
PREMIUM
Ophalen van plastic, metaal en drinkkartons (pmd) wordt ook duurder. © Domien van der Meijden

Ophalen afval straks flink duurder in Gestel en Boxtel

BOXTEL/SINT-MICHIELSGESTEL - Als Sint-Michielsgestel en Boxtel binnenkort kiezen voor een andere manier van afval inzamelen, dan wordt het ophalen ervan in 2020 flink duurder. Het vastrecht schiet van tachtig naar 160 euro en per lediging van de grijze bak (restafval) komt er ook een eurootje bij.

Huishoudens in Sint-Michielsgestel en Boxtel kunnen volgend jaar hun borst nat maken. Het ophalen en verwerken van gescheiden grondstoffen en afval wordt veel duurder. Het vastrecht, de jaarlijkse vaste ophaalkosten, gaan van tachtig euro naar bijna 160 euro. De variabele kosten, dan zijn de kosten die huishoudens betalen voor elke keer dat ze een container aan de straat zetten, wordt ook duurder. Wie een bak van 240 liter gebruikt gaat straks 9,47 euro per keer betalen. Dat is nu nog 8,44.

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.