Volledig scherm
PREMIUM
Als supermarkt Jumbo in Boxtel inderdaad fors mag uitbreiden, dan legt de relatief kleine supermarkt Coop in Liempde het loodje. © Archieffoto ANP

‘Overlevingskans van Coop in Liempde nihil na uitbreiding Jumbo‘

BOXTEL/LIEMPDE - De overlevingskans van supermarkt Coop in Liempde is nihil als collega Jumbo in Boxtel inderdaad fors mag uitbreiden. Dat stelt een tweede onderzoek naar de gevolgen van de verbouwing van Jumbo.

Een eerste rapport wees in die richting, een aanvullend onderzoek is mogelijk nog duidelijker. Als supermarkt Jumbo in Boxtel inderdaad fors mag uitbreiden, dan legt de relatief kleine supermarkt Coop in Liempde het loodje. 

  1. Plan voor overkapping bij Vion moet soelaas bieden:  varkens even niet welkom wegens hitte en storing
    PREMIUM
    update

    Plan voor overkap­ping bij Vion moet soelaas bieden: varkens even niet welkom wegens hitte en storing

    BOXTEL - Vion is met de gemeente Boxtel in overleg over het deels overkappen van het terrein om ook tijdens extreem warme dagen meer vrachtwagens en varkens op het terrein toe te kunnen laten zonder dat de dieren oververhit raken. Dat zou ook bij hitte voor minder vrachtwagens op de weg moeten zorgen. Vanwege het actief worden van het hitteprotocol en een storing bij Vion Food Group stonden dinsdag en woensdag her en der verspreid rondom Boxtel vrachtwagens vol varkens geparkeerd. Sommige vrachtwagens reden rondjes om Boxtel.