Volledig scherm
Het is een 'succesje' op weg naar bouwen van meer woningen waaraan in Liempde zo'n behoefte is. © Thinkstock

Plan voor elf woningen pastorietuin Liempde is rond

LIEMPDE - Het plan voor het bouwen van elf woningen voor senioren in de pastorietuin aan de Vendelstraat in Liempde is rond. 

Deze week heeft het Boxtelse college daaraan goedkeuring gegeven. Op korte termijn zal de overeenkomst met de projectontwikkelaar worden ondertekend zodat de procedure verder in gang kan worden gezet.

Succesje

Het is een 'succesje' op weg naar bouwen van meer woningen waaraan in Liempde zo'n behoefte is. Over het veel grotere project Hamsestraat/Roderweg bijvoorbeeld, is nog steeds niets te melden. Daar wilde de gemeente Boxtel zo'n honderd nieuwe woningen bouwen, maar vond daarbij de provincie op de weg die het plan als te grootschalig beoordeelde. 

Gemeentebestuur bekijkt momenteel in samenspraak met diezelfde provincie alternatieven. ,,Het is nog steeds zo dat de provincie terughoudend is met bouwlocaties in het buitengebied", herhaalde wethouder Peter van de Wiel deze week nog maar eens naar aanleiding van vragen in de gemeenteraad.

  1. Vliegende motoren in Schijndel

    Vliegende motoren in Schijndel

    SCHIJNDEL - In de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Motortrial werd gisteren gereden op het parcours van Motor Trial Club Oost Brabant (MTCOB) Schijndel. Het parcours van MTCOB op de Vlagheide, uitgezet met zand, puin, bomen en diverse obstakels, telt acht en tien nonstops in vier ronden. De jeugd rijdt acht nonstops, de volwassenen 10, allebei in vier ronden. ,,Er wordt in verschillende kleuren gereden”, weet Thijn van der Heijden, voorzitter van MTCOB. ,,De moeilijkheidsgraad is per kleur verschillend, oranje is het moeilijkst, daarna volgen geel, rood, blauw, wit en groen.”