Volledig scherm
Het is een 'succesje' op weg naar bouwen van meer woningen waaraan in Liempde zo'n behoefte is. © Thinkstock

Plan voor elf woningen pastorietuin Liempde is rond

LIEMPDE - Het plan voor het bouwen van elf woningen voor senioren in de pastorietuin aan de Vendelstraat in Liempde is rond. 

Deze week heeft het Boxtelse college daaraan goedkeuring gegeven. Op korte termijn zal de overeenkomst met de projectontwikkelaar worden ondertekend zodat de procedure verder in gang kan worden gezet.

Succesje

Het is een 'succesje' op weg naar bouwen van meer woningen waaraan in Liempde zo'n behoefte is. Over het veel grotere project Hamsestraat/Roderweg bijvoorbeeld, is nog steeds niets te melden. Daar wilde de gemeente Boxtel zo'n honderd nieuwe woningen bouwen, maar vond daarbij de provincie op de weg die het plan als te grootschalig beoordeelde. 

Gemeentebestuur bekijkt momenteel in samenspraak met diezelfde provincie alternatieven. ,,Het is nog steeds zo dat de provincie terughoudend is met bouwlocaties in het buitengebied", herhaalde wethouder Peter van de Wiel deze week nog maar eens naar aanleiding van vragen in de gemeenteraad.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."