Een aantal fracties van de gemeenteraad in Boxtel wil meer duidelijkheid over het 'Legaat van Cooth'.
Volledig scherm
Een aantal fracties van de gemeenteraad in Boxtel wil meer duidelijkheid over het 'Legaat van Cooth'. © Jan Zandee

Politiek Boxtel vraagt en krijgt meer inzicht in erfenis ‘Legaat van Cooth’

BOXTEL - De Boxtelse politiek wil af van het waas dat om het mysterieuze ‘Legaat van Cooth’ hangt. Een aantal fracties wil weten wat er met het geld van de oude erfenis uit het begin van de vorige eeuw namens notaris en oud-gedeputeerde Petrus van Cooth uit Ravenstein gebeurt. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  26

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.