Volledig scherm
PREMIUM
'Wonen als een keizer', zo luidt de reclamekreet voor villawijk De Scheifelaar in Veghel. Een meerderheid van de raad in Meierijstad wil hier geen tijdelijke, goedkope huurwoningen. © Robèrt van Lith/BD

Raad Meierijstad: geen goedkope woningen in ‘dure’ wijk Veghel

VIDEOSINT-OEDENRODE/VEGHEL - Villawijk Scheifelaar II in Veghel komt niet in aanmerking voor sociale huurwoningen, zo besloot de raad van Meierijstad. Maar waar dan wel? Meerdere fracties zijn het wachten op goedkope huurwoningen beu.  

Het leek haast een smeekbede van SP-raadslid Kees van Limpt in de gemeenteraadsvergadering van Meierijstad: ,,De nood is enorm hoog op het gebied van sociale woningbouw in Meierijstad. In villawijk Scheifelaar II in Veghel liggen grote stukken grond al meer dan tien jaar te wachten op de komst van dure woningen. En die lijken er voorlopig ook niet te komen. Waarom dan geen goedkope huurwoningen?  Scheifelaar II kun je gerust een flop noemen, de villawijk is nooit uit de verf gekomen. De doelgroep van beter gesitueerden heeft volop keuzes om elders naar hartenlust duur te bouwen, denk aan Veghels Buiten. De wegen liggen er al lang op Scheifelaar II, het is een prima locatie voor tijdelijke huurwoningen of goedkope huur- of koopwoningen.” 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."