Jan van Homelen (links) draagt het tableau over aan pastoor Geertjan van Rossem (rechts) bij de ingang van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Daar krijgt het stuk een vaste plek. In het midden bestuurslid Arnold van den Broek van de Heilig-Hartparochie.
Volledig scherm
Jan van Homelen (links) draagt het tableau over aan pastoor Geertjan van Rossem (rechts) bij de ingang van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Daar krijgt het stuk een vaste plek. In het midden bestuurslid Arnold van den Broek van de Heilig-Hartparochie. © Foto MUBO

Replica altaarstuk kasteel Stapelen naar Boxtelse basiliek

BOXTEL - Een replica van een altaarstuk, waarvan het origineel in Madrid hangt, is de blikvanger in de kapel van kasteel Stapelen. Alleen is die kapel aan de eredienst onttrokken en  niet meer toegankelijk. Daarom is een grote foto van dat altaarstuk voortaan te zien in de Sint Petrusbasiliek in Boxtel. Zo verdwijnt het bijzondere stuk niet in de vergetelheid. 

  1. Van bruisend dorpsleven naar waardevolle natuur. En dat binnen een minuut
    DE GROENE LEVENSADER

    Van bruisend dorpsleven naar waardevol­le natuur. En dat binnen een minuut

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 2. Honderd meter van de Hema, honderd meter van de ijsvogel.