Volledig scherm
Angelique de Rouw noemt zichzelf 'het motortje' van stichting VEADS: Voor Elkaar Aan De Slag. Deze stichting opent vrijdag een nieuwe kringloopwinkel in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Schijndel heeft een nieuwe kringloopwinkel: VEADS

SCHIJNDEL - Kringloopwinkel ‘t Winkelhuys aan de Boschweg in Schijndel gaat verder als Kringloopwinkel VEADS. Angelique de Rouw uit Den Bosch van de stichting Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS) huurt het pand van bijna duizend vierkante meter van eigenaar Rudy van der Zande. 

Ook Nol Roos van TV73 is bij de winkel betrokken. De vorige huurder - ‘t Winkelhuys was van de zorgorganisatie Boeijend Huys - ging eerder dit jaar failliet. VEADS opent vrijdag. ,,Zaterdag kunnen bezoekers op iets lekkers rekenen”, aldus De Rouw. 

De opbrengst van de kringloopwinkel gaat voor een groot deel naar goede doelen: Stille Strijd (voor eenzame jongeren), Glansrijke Dagen (kinderwensen vervullen), een kerstdiner voor 140 ouderen op 18 december in Boxtel en Silver Rally (autorit voor eenzame ouderen) op 9 april 2020. 

Lees verder onder de foto. 

Volledig scherm
VEADS is gevestigd in het pand aan de Boschweg 55 in Schijndel waar voorheen ’t Winkelhuys zat. Deze kringloopwinkel werd de dupe van het faillissement van Boeijend Huys. © Robèrt van Lith/BD

‘Dagje kringlopen in Schijndel’

Met de komst van VEADS heeft Schijndel opnieuw vier kringloopwinkels. De andere drie zijn: ‘t Vincentje van de Vincentiusvereniging, Het Goed en De Zonnebloem. Volgens De Rouw versterken de kringloopwinkels elkaar alleen maar. ,,Ik ken mensen uit Den Bosch, Boxtel en andere plaatsen die een dagje komen ‘kringlopen’ in Schijndel.” VEADS werd acht jaar terug opgericht in Den Bosch. In Schijndel heeft de stichting al zo’n vijftien  vrijwilligers, die de afgelopen weken hielpen met het inrichten van de winkel.