Niet kunnen rondkomen kan iedereen overkomen, stelt de Seniorenraad Best.
Volledig scherm
Niet kunnen rondkomen kan iedereen overkomen, stelt de Seniorenraad Best. © Stock.xchng

Seniorenraad Best: ‘Er zijn oplossingen bij armoede’

BEST - De Seniorenraad Best houdt donderdag 20 februari, in samenwerking met de gemeente, een informatieavond met als thema ‘Uitkomen met Inkomen’.

Johan Callens, verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de Bestse seniorenraad, vertelt waarom de raad het zo belangrijk vindt om juist nu extra aandacht te schenken aan dit thema: ,,Niet kunnen rondkomen kan iedereen overkomen. Dat daar oplossingen voor zijn, ook in de gemeente Best, wil de raad onder de aandacht brengen. Het probleem is dat deze oplossingen vaak niet bekend of weinig toegankelijk zijn.”

Tijdens de thema-avond van donderdag wordt aan de hand van het gemeentelijke informatieboekje, dat dit jaar in een nieuw jasje is gestoken, informatie gegeven over wie behoort tot de doelgroep, welke hulp er mogelijk is en hoe men deze hulp aan kan vragen. ,,Het kan belangstellenden helpen hun weg te vinden in de wet- en regelgeving rondom financiële zaken in de breedste zin van het woord”, aldus Callens.

Lastige materie

Ook wethouder Wilma van de Rijt is donderdag aanwezig om vragen over het onderwerp te beantwoorden. Callens: ,,Het blijft lastige materie voor mensen die daar recht op hebben. Toen de wethouder de Seniorenraad benaderde om dit samen onder de aandacht te brengen hier in Best hoefde ik niet lang na te denken.”

,,Er zal donderdag extra aandacht besteed worden aan bewindvoering en schuldhulpverlening en alle regelingen worden toegelicht aan de hand van concrete voorbeelden”, vertelt Callens. ,,Na de pauze beantwoordt de wethouder alle vragen met hulp van een deskundig panel.”

Het boekje is naderhand ook gratis te verkrijgen bij onder andere BestWijzer en via de website van de gemeente Best.

De informatiebijeenkomst start donderdag om 14.00 uur in zalencentrum Prinsenhof, Hoofdstraat 43 in Best en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Entree bedraagt twee euro per persoon. Meer informatie op seniorenraadbest.nl.

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.