Snel oversteken of de Mozes-methode? Brandweer lest met toeters en bellen in de hele regio

videoSINT-MICHIELSGESTEL - De brandweer leidt in rap tempo nieuwe chauffeurs op. Dat betekent volop rijlessen door de hele regio, mét zwaailichten en sirenes. Een ochtend op de achterbank bij een brandweerchauffeur in opleiding. ,,We gaan niet twintig levens in gevaar brengen om er één te redden.” 

Groot alarm in Vught. Een gevangene heeft brand gesticht in zijn eigen cel en er zijn mensenlevens in gevaar. Zaak dus dat de brandweer zo snel mogelijk begint met blussen. Om bij het cellencomplex te komen, moet chauffeur Kenny Wijgerse alleen nog de overvolle N65 oversteken. Maar voor hij dat doet, parkeert hij de brandweerwagen eerst maar eens rustig in de berm. 

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.