Volledig scherm
PREMIUM
WoonService Regionaal biedt sinds juli ook woningen uit Boxtel aan. © WoonService

SP: Huurder in Boxtel is dupe van nieuwe woningtoewijzing

BOXTEL/DEN BOSCH - Boxtelaren moeten sinds 1 juli veel langer wachten op een huurwoning door de nieuwe, regionale  woningtoewijzing. Dit stelt de SP in Boxtel, die vrijdag een meldpunt voor huurders startte. Woningcorporatie JOOST herkent zich niet in deze kritiek. 

Volledig scherm
Woningstichtingen St. Joseph en Kleine Meierij gingen vanaf 1 juli samen verder onder de naam JOOST. © JOOST

Het nieuwe regionale systeem voor het toewijzen van sociale huurwoningen pakt dramatisch uit voor inwoners van de gemeente Boxtel. Dat stelt de Socialistische Partij in kritische vragen aan het college. Volgens de SP is de gemiddelde wachttijd door de per juli veranderde manier van toewijzen via Woonservice Regionaal flink gestegen. ,,Boxtel wordt min of meer gestraft voor het investeren in sociale woningbouw”, aldus de socialisten. Want: ,,In Boxtel zijn de afgelopen jaar relatief meer sociale huurwoningen bijgekomen dan in andere gemeenten. Maar dit helpt onze inwoners nu niet sneller aan huizen.”

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.