Volledig scherm
De 67 dierenactivisten werden bijgestaan door vier advocaten. Hier is Juanita van Lunen aan het woord. © Roel van der Aa

‘Stalbezetters’ Boxtel gaan in hoger beroep tegen straf

DEN BOSCH - Een deel van de vorige week veroordeelde dierenactivisten gaat in beroep. Dat bevestigt Juanita van Lunen, een van de vier advocaten van de Boxtelse ‘stalbezetters’. 

Om hoeveel cliënten van de veroordeelde 67 dierenactivisten het precies gaat is op dit moment nog onduidelijk. ,,Dat moet ieder voor zich bepalen. De beroepstermijn van 14 dagen is ook nog niet verstreken”, stelt van Lunen. Haar collega Jan Vlug laat weten dat een hoger beroep ‘voor de hand ligt’. ,,Maar ik heb dat nog niet met al mijn cliënten besproken.”

Bij de zitting voor de politierechter van vorige week woensdag werden de 67 betogers die afgelopen mei in Boxtel een varkensstal bezetten veroordeeld tot een geldboete van 300 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar. 

Bekijk hier hoe de rechtzaak vorige week verliep.

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.