Volledig scherm
't Winkelhuys in Schijndel is ook de dupe van het faillissement van Boeijend Huys. © Robèrt van Lith/BD

't Winkelhuys Schijndel gaat toch weer even open

SCHIJNDEL - Angelique de Rouw van de Bossche stichting Voor elkaar aan de slag (Veads) gaat tijdelijk met Nol Roos ’t Winkelhuys in Schijndel runnen. Roos heeft de huur van de gesloten kringloopwinkel in Schijndel tijdelijk overgenomen. De winkel zal tot en met 3 november wekelijks van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend zijn.  Dat maakte Veads maandag bekend.

Met de tijdelijke bemensing van ’t Winkelhuys komt er een nieuwe bron van inkomsten bij voor stichting Veads, dat zich inzet voor kinderen, jongeren en gezinnen die in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken . Zo moet de winkel zorgen  voor een nieuwe leerwerkplek voor mensen die naarstig op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding. ,,We hopen van harte dat Schijndel ons omarmt en dat we zo hier ook wat bekender worden”, aldus De Rouw.

Ongewisse toekomst

‘t Winkelhuys aan de Boschweg 55 in Schijndel werd deze zomer de dupe van het faillissement van zorgonderneming Boeijend Huys in Berkel-Enschot, dat in oktober 2017 de winkel opende in Schijndel. Boeijend Huys nam toen kringloopwinkel De Schatkamer over. Inmiddels is Boeijend Huys overgenomen door het Brabantse Actief Zorg.

De toekomst van ‘t Winkelhuys blijft ongewis. Het is onduidelijk wat de overname van Boeijend Huys voor de kringloopwinkel betekent. Evenmin is wat de plannen van Roos en De Rouw met ‘t Winkelhuys zijn na 3 november.

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.