Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van tijdelijke woningen in Schijndel: de One-woning van Heijmans. © Marc Bolsius

Tijdelijke woningen in Meierijstad laten nog altijd op zich wachten

SINT-OEDENRODE/SINT-MICHIELSGESTEL - Spoedzoekers in Meierijstad moeten nog altijd wachten op de honderd tijdelijke woningen die de woningcorporaties hebben beloofd. Ook in Sint-Michielsgestel is veel vraag naar kleine huurwoningen. 

Hoe nijpend het tekort aan sociale huurwoningen in Meierijstad is? Directeur-bestuurder Mark Wonders van woningcorporatie Woonmeij kan dat treffend omschrijven: ,,Als er een huurwoning vrij komt in Schijndel of Sint-Oedenrode, hebben we vaak meer dan honderd reacties van woningzoekenden. En soms zelfs wel rond de tweehonderd reacties.” 

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.