Volledig scherm
Tussen Eekelhof en de Steeg in Schijndel zijn tijdelijke woningen neergezet voor de gehandicapte bewoners van De Eekelhof. © Robèrt van Lith/BD

Tijdelijke woningen voor cliënten De Eekelhof in Schijndel

SCHIJNDEL - Voor de bewoners van wooncomplex De Eekelhof in Schijndel worden acht tijdelijke woningen gebouwd tussen de weg Eekelhof en de Steeg. Deze woningen zijn voor 24 cliënten van SWZ. 

Deze zorgorganisatie gebruikt deze tijdelijke woningen tijdens de renovatie van De Eekelhof. Dit wooncomplex dateert van halverwege de jaren negentig. Hier wonen vooral mensen met niet aangeboren hersenletsel.

,,We gaan het complex per vleugel renoveren. Iedere keer verhuizen acht cliënten tijdens de renovatie naar de tijdelijk woningen”, zegt adviseur vastgoed Stefan Verrijt van SWZ. De zorgorganisatie verwacht per vleugel een week of tien nodig te hebben. ,,Begin volgend jaar starten we met de renovatie.” 

SWZ beschikt over nog twee woonvormen in Schijndel; aan de Rietbeemdweg en aan de Vicaris Aertsweg in het centrum van Schijndel.  De Eekelhof is eigendom van SWZ, de andere twee woonvormen worden gehuurd.