Het Jacob-Roelandslyceum is met toestemming van de gemeente voor de laatste schoolexamens uitgeweken naar sporthal De Braken waar - met meer dan twee meter tussen de tafeltjes - plaats is voor ongeveer 95 leerlingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Jacob-Roelandslyceum is met toestemming van de gemeente voor de laatste schoolexamens uitgeweken naar sporthal De Braken waar - met meer dan twee meter tussen de tafeltjes - plaats is voor ongeveer 95 leerlingen. © Jan Zandee

Tóch een beetje op zoek naar het eindexamengevoel in sporthal De Braken

BOXTEL/VUGHT - De één moet om deze week schoolexamen te kunnen doen in de rij gaan staan op het schoolplein, de ander hoeft zijn kamer niet eens af. En in Boxtel komen leerlingen net als bij het échte eindexamen samen in een gymzaal. Hoe dan ook: heel anders dan anders in coronatijd.

Het is muisstil in het Maurick College in Vught. Niet omdat er vanwege de coronacrisis geen leerlingen zijn, maar omdat er deze week schoolexamens worden afgenomen. Die zijn leidend geworden voor het eindresultaat van de eindexamenleerlingen, nu het centraal eindexamen is komen te vervallen.

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.