Volledig scherm
PREMIUM
Bij een bijeenkomst in Haaren over het befaamde Englandspiel tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een herdenkingskaars van Gedenkplaats Haaren aangestoken, waar de herdenking eigenlijk had moeten plaats hebben. Namens de Gedenkplaats steken Cees van Roessel, Henk van Helvert en Jan Pommer (vlnr) de kaars aan. © Jan Zandee

Tragedie van Haarendael vermengt met die van het Englandspiel

VIDEOHAAREN - Ze hadden graag hun tweede lustrum ook in museum Gedenkplaats Haaren gevierd, de mensen van de landelijke Stichting Onderzoek Englandspiel, die tien jaar bestaat. Maar door de verwoestende brand van vorig weekeinde op landgoed Haarendael was dat onmogelijk. 

Dus werd in allerijl een alternatief gezocht en gevonden: in gemeenschapshuis Den Domp in Haaren werd zaterdagmiddag stilgestaan bij de bijna zestig Nederlandse geheim agenten die gevangen zaten in Kamp Haaren, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar zeker ook bij het onheil dat de Gedenkplaats heeft getroffen.

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.