Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Twee Boxtelaren (28 en 66) aangehouden in onderzoek naar drugshandel

BOXTEL - Twee verdachten van drugshandel zijn woensdagmiddag in een woning in Boxtel aangehouden door een arrestatieteam. Het gaat om een 28-jarige hoofdverdachte en een 66-jarige vrouw. 

De politie laat weten dat er al een tijd een onderzoek liep in de wijk naar drugshandel. Tijdens de actiedag vandaag viel een arrestatieteam in de vroege ochtend een woning in Boxtel binnen, waar de verdachten op dat moment verbleven. Daar werden de twee Boxtelse verdachten ingerekend. Het gaat om een 28-jarige hoofdverdachte en een 66-jarige vrouw. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel.

Een politiewoordvoerder geeft aan dat het pand waar de verdachten werden aangehouden niet hun eigen woning is. 

Doorzoekingen

Na de aanhoudingen doorzocht de politie nog twee panden in Boxtel, wat de verblijf- en woonadressen zijn van de verdachten. Ook werd een garagebox in Den Bosch doorzocht. Tijdens de zoekacties zijn harddrugs, materialen voor de hennepteelt, een stroomstootwapen en enkele duizenden euro’s aan contanten gevonden. 

Ook werd de motor van de hoofdverdachte in beslag genomen in verband met een verbeurdverklaring. Een voertuig kan verbeurd verklaard worden als er een mogelijke relatie lijkt met de strafbare feiten.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.