Van Cranenbroek in Schijndel moet stoppen met de verkoop op extra vierkante meters van branchevreemde goederen, zoals fietsen en kleding.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Cranenbroek in Schijndel moet stoppen met de verkoop op extra vierkante meters van branchevreemde goederen, zoals fietsen en kleding. © Robèrt van Lith/BD

Van Cranenbroek moet in Schijndel flink het mes zetten in verkoop fietsen en kleding

UPDATEDEN HAAG/SCHIJNDEL - De Schijndelse winkelgigant Van Cranenbroek moet het mes zetten in de verkoopruimte voor onder meer kleding en (elektrische) fietsen. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.

De uitspraak die woensdag bekend werd komt erop neer dat Van Cranenbroek aan de Duinweg op bedrijventerrein Duin wel branchevreemde artikelen zoals kleding, speelgoed en (elektrische) fietsen mag verkopen. Maar de maximale vloeroppervlakte daarvan mag niet meer zijn dan 250 vierkante meter. Dat is plek voor pak 'm beet vijftig fietsen. 

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.